Stabilita quercetinu v celulózovém materiálu – Bc. Tomáš Tyemnyák
Bc. Tomáš Tyemnyák
Master's thesis
Stabilita quercetinu v celulózovém materiálu
Stability of quercetin in celulose material
Anotácia:
Teoretická část diplomové práce je soustředěna na chemické, fyzikální a biologické vlastnosti kvercetinu patřícího mezi bioflavonoidy. Další část popisuje jeho zdravotní účinky dopad na lidský organismus. V této práci je také za pomoci několika vědeckých publikací charakterizována stabilita kvercetinu za různých podmínek, mezi které patří teplota, pH a relativní vlhkost. Experimentální část je věnována …viacAbstract:
The theoretical part of the master´s thesis is focused on the chemical, physical and biological properties of quercetin which belongs to a bioflavonoid family. The next section describes the health effects and the impact on the human organism. This work is also based on a number of scientific publications describing the stability of quercetin at different storage conditions, including temperature, …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 6. 6. 2016
- Vedúci: doc. Ing. Libor Červenka, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Tyemnyák, Tomáš. Stabilita quercetinu v celulózovém materiálu. Pardubice, 2016. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Ligandy rozpoznávající alternativní struktury DNA: studium vazby ligand-DNA v roztoku a na elektricky nabitých površích a vliv na viabilitu buněk
Petra Mikušová -
Koordinační sloučeniny niklu, mědi a zinku s dikarboxylovými kyselinami a N donorovými ligandy a studium jejich biologické aktivity
Ivana LOUBALOVÁ -
Molekulárně-biologické vlastnosti nového koronaviru SARS-CoV-2
Veronika Šťástková -
Kvercetin a rutin: jejich stabilita a vliv na zdraví člověka
Anna Válková