Sekundární metabolity sóji a jejich význam v potravinářství – Dagmar Hučíková
Dagmar Hučíková
Bakalářská práce
Sekundární metabolity sóji a jejich význam v potravinářství
Secondary soy metabolites and their importance in the food industry
Anotace:
Bakalářská práce je zaměřena na sekundární metabolity v sóji a na jejich význam v potravinářství. Sója se řadí mezi nutričně k nejhodnotnějším potravinám. V první části práce jsou obecně popsány základní informace o sóji a sójových produktech. Další kapitola pojednává o sekundárních metabolitech. Zde jsou popsány jednotlivé skupiny sekundárních metabolitů, jejich chemická struktura, výskyt a množství …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on secondary metabolites in soy and their importance in the food industry. Soy is one of the most nutritious foods. In the first part of the thesis basic information on soy and soy products are generally described. The next chapter deals with secondary metabolites. Here are described individual groups of secondary metabolites, their chemical structure, occurrence and amount …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavlína Adam, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.