Vliv nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek – David BOGDANOVIČ
David BOGDANOVIČ
Bachelor's thesis
Vliv nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek
The Influence of Silver Nanoparticles on Vitality of Yeast
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je studium vlivu nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek Saccharomyces cerevisiae. Byl zkoumán vliv množství přidané disperze nanočástic stříbra na množství kvasinkami vyprodukovaného ethanolu. Nanočástice stříbra byly připraveny modifikovanou Tollensovou metodou a stabilizovány želatinou. Množství vyprodukovaného ethanolu v médiu bylo měřeno pomocí plynového chromatografu …moreAbstract:
The aim of this bachelor thesis is study of the influence of silver nanoparticles on vitality of Saccharomyces cerevisiae yeast. The influence of the quantity of added dispersion of silver nanoparticles on the amount of ethanol produced by yeast was investigated. Silver nanoparticles were prepared via a modified Tollens proces and stabilized by gelatin. The amount of produced ethanol in the medium …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2015
Accessible from:: 29. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: doc. RNDr. Libor Kvítek, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
BOGDANOVIČ, David. Vliv nanočástic stříbra na vitalitu kvasinek. Olomouc, 2015. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 29. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaPALACKÝ UNIVERSITY IN OLOMOUC
Faculty of ScienceBachelor programme / field:
Chemistry / CH-BIO
Theses on a related topic
-
Zelená syntéza nanočástic stříbra: charakterizace a biologická aktivita
Anna Miškovská -
Biologická aktivita nanočástic stříbra vůči eukaryotním a prokaryotním organismům
Monika SMÉKALOVÁ -
Studium biologické aktivity nanočástic stříbra v kombinaci s přírodními biologicky aktivními látkami
Petra MAREČKOVÁ -
Příprava nanočástic stříbra a zlata a jejich vybrané biologické, katalytické a SERS aplikace
Petr SUCHOMEL -
Klasifikace a význam kvasinek využívaných v pivovarské technologii
Dagmar Matoulková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights