Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice – Ing. Barbora Burešová
Ing. Barbora Burešová
Disertační práce
Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice
Nutritional potential of grain of non-traditional wheat genotypes
Anotace:
Šlechtění netradičních genotypů pšenice se zvýšeným obsahem nutričně hodnotných látek v zrnu a jejich využití v potravinářském průmyslu by mohlo představovat vhodnou strategii rozšíření trhu žádaných funkčních potravin. Kromě základních živin jsou tyto netradiční genotypy bohatým zdrojem různých biologicky aktivních sloučenin, které mají díky svému antioxidačnímu působení zásadní význam v prevenci …víceAbstract:
The breeding of non-traditional wheat genotypes with increased content of nutritionally valuable substances in the grain and their use in the food industry could represent an advantageous strategy to expand the market of demanded functional foods. In addition to essential nutrients, these non-traditional genotypes are a rich source of various biologically active compounds which, due to their antioxidant …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 3. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUREŠOVÁ, Barbora. \textit{Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice}. Online. Disertační práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/henq9a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůDoktorský studijní program:
Zemědělská chemie
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Název
Vložil
Vloženo
Práva