Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice – Ing. Barbora Burešová
Ing. Barbora Burešová
Doctoral thesis
Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice
Nutritional potential of grain of non-traditional wheat genotypes
Anotácia:
Šlechtění netradičních genotypů pšenice se zvýšeným obsahem nutričně hodnotných látek v zrnu a jejich využití v potravinářském průmyslu by mohlo představovat vhodnou strategii rozšíření trhu žádaných funkčních potravin. Kromě základních živin jsou tyto netradiční genotypy bohatým zdrojem různých biologicky aktivních sloučenin, které mají díky svému antioxidačnímu působení zásadní význam v prevenci …viacAbstract:
The breeding of non-traditional wheat genotypes with increased content of nutritionally valuable substances in the grain and their use in the food industry could represent an advantageous strategy to expand the market of demanded functional foods. In addition to essential nutrients, these non-traditional genotypes are a rich source of various biologically active compounds which, due to their antioxidant …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 3. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Ing. Jaromír Lachman, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BUREŠOVÁ, Barbora. \textit{Nutriční potenciál zrna netradičních genotypů pšenice}. Online. Dizertačná práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2023. Dostupné z: https://theses.cz/id/henq9a/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesDoctoral programme:
Agricultural Chemistry
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva