Rozdělení kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin do fylogenetických skupin – Bc. Zuzana TOMÁŠOVÁ
Bc. Zuzana TOMÁŠOVÁ
Master's thesis
Rozdělení kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin do fylogenetických skupin
Distribution of Escherichia coli Isolated from Food to Phylogenetic Groups
Anotácia:
Escherichia coli se taxonomicky řadí do čeledi Enterobacteriaceae, jedná se o fakultativně anaerobní, gramnegativní tyčinky. E. coli slouží jako modelový mikroorganismus pro biochemické, genetické a fyziologické studie, je také důležitým indexovým a indikátorovým mikroorganismem. Hraje velmi důležitou roli v molekulární biologii, byly na ní objasněny základní aspekty regulace genové exprese. Cílem …viacAbstract:
Escherichia coli taxonomically belongs to the family Enterobacteriaceae, it is an anaerobe facultative, Gram-negative, rod-shaped bacterium. E. coli is a model organism for biochemical, genetic and physiological studies, and it is also an important index and indicator microorganism. It plays a very important role in molecular biology - the basic aspects of gene regulation have been elucidated on E …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2012
Zverejniť od: 2. 5. 2012
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
TOMÁŠOVÁ, Zuzana. Rozdělení kmenů Escherichia coli izolovaných z potravin do fylogenetických skupin. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Práce na příbuzné téma
-
Průkaz a charakterizace Escherichia coli rezistentní ke klinicky významným skupinám antibiotik u racků
Michaela Růžičková -
Epidemiologicky významné kmeny Escherichia coli: detekce, molekulární charakterizace a jejich celogenomové sekvenování
Jiří Cejnar -
Klasifikace a typizace izolátů Escherichia coli z živočišných zdrojů
Gabriela Suková -
Virulentní vlastnosti kmenů Escherichia coli izolovaných z hemokultur
Alžbeta Beňová -
Charakteristika kmenů Escherichia coli izolovaných od pacientů se zánětlivým onemocněním střev
Iva Jaborníková -
Charakterizace kmenů Escherichia coli izolovaných z extraintestinálních infekcí
Petra Šišková