Vliv kvasinkové mikroflóry na finální jakost vína – Bc. Tereza Machalínková
Bc. Tereza Machalínková
Diplomová práce
Vliv kvasinkové mikroflóry na finální jakost vína
Effect of yeast microflora on the final wine quality
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem kvasinek na finální fázi vína, skládá se z teoretické a praktické části. V teoretické části se zabývám samotnými kvasinkami, jejich popisem, výživou, nejdůležitějšími kvasinkami pro výrobu vína, způsoby fermentace a vlivy, které působí na kvasný proces. V druhé části se věnuji úpravě moštu pro optimální fermentaci, zde se zabývám sířením moštu a způsoby odkalování …víceAbstract:
This thesis examines the influence of yeasts on the final stage of wine, consists of theoretical and practical parts. The theoretical part deals with the yeast themselves, their description, nutrition, the most important yeast for wine fermentation methods and influences that affect the fermentation process. The second part is devoted to work for bridges for optimal fermentation, there must be engaged …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 27. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Kapalinová chromatografie v analýze N-monosubstituovaných derivátů piperazinu
Miloš Macinský -
Srovnání laboratorních vyšetřovacích metod vysokoúčinné kapalinové chromatografie a kapalinové chromatografie s hmotnostní spektrometrií pro stanovení cytostatik při léčbě pacientů s myeloidní leukémií
Naďa Valošková -
Separace krátkých oligonukleotidů ve vybraných módech vysokoúčinné kapalinové chromatografie
Jan Fiala
Název
Vložil
Vloženo
Práva