Bc. Michaela Kardošová

Master's thesis

Reologické vlastnosti tavených syrov

Reologické vlastnosti tavených sýrů
Abstract:
Diplomová práce se zabývá reologickými vlastnostmi tavených sýrů. Je zaměřena na charakteristiku taveného sýru, jeho složení a technologii výroby. Dále se věnuje vybraným fyzikálním vlastnostem potravin včetně jejich stanovení. Na experimentální analýzu byly použity komerčně dostupné vzorky tavených sýrů (Lacrum, Madeta, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino). U vzorků tavených …more
Abstract:
This diploma thesis deals with rheological properties of processed cheeses. It focuses on the characteristics of processed cheese, its composition and technology of production. It also deals with selected physical properties of food, including their determination. Commercially available samples of processed cheeses (Lacrum, Madetka, Mayor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino) were …more
Abstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá reologickými vlastnosťami tavených syrov. Je zameraná na charakteristiku taveného syra, jeho zloženie a technológiu výroby. Ďalej sa venuje vybraným fyzikálnym vlastnostiam potravín vrátane ich stanovovania. Na experimentálnu analýzu boli použité komerčne dostupné vzorky tavených syrov (Lacrum, Madetka, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 2. 6. 2022
  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
  • Reader: Lucie Polcarová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology