Bc. Michaela Kardošová
Master's thesis
Reologické vlastnosti tavených syrov
Reologické vlastnosti tavených sýrů
Abstract:
Diplomová práce se zabývá reologickými vlastnostmi tavených sýrů. Je zaměřena na charakteristiku taveného sýru, jeho složení a technologii výroby. Dále se věnuje vybraným fyzikálním vlastnostem potravin včetně jejich stanovení. Na experimentální analýzu byly použity komerčně dostupné vzorky tavených sýrů (Lacrum, Madeta, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino). U vzorků tavených …moreAbstract:
This diploma thesis deals with rheological properties of processed cheeses. It focuses on the characteristics of processed cheese, its composition and technology of production. It also deals with selected physical properties of food, including their determination. Commercially available samples of processed cheeses (Lacrum, Madetka, Mayor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino) were …moreAbstract:
Táto diplomová práca sa zaoberá reologickými vlastnosťami tavených syrov. Je zameraná na charakteristiku taveného syra, jeho zloženie a technológiu výroby. Ďalej sa venuje vybraným fyzikálnym vlastnostiam potravín vrátane ich stanovovania. Na experimentálnu analýzu boli použité komerčne dostupné vzorky tavených syrov (Lacrum, Madetka, Primátor, My Price, Président, Kiri, Apetito, Želetava, Bambino …more
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 2. 6. 2022
- Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.
- Reader: Lucie Polcarová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Reologické vlastnosti binárních směsí rostlinný olej - nízkomolekulární organogelátor
Klára Hudecová -
Reologické chování suspenzí v elektrickém poli
Václav VALTR -
Reologické kluzné spáry s vlivem teplot
Martina Janulíková -
Mechanické chování semen olejnin pod tlakovým zatížením
Monika Divišová -
Stanovení meze toku nenewtonských viskoplastických kapalin
Adam Trocha