Bc. Andrea Marholtová

Master's thesis

Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.

Modelling of conditions of gelatin extraction from beef tendons.
Abstract:
Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního …more
Abstract:
This work deals with modeling of the conditions of gelatine extraction from bovine tendons. The theoretical part is described by-products of protein in meat processing and their possible use, followed by the characterization of the technology of gelatin. The practical part is concerned with the extraction of gelatin. Extraction of gelatin (hydrolyzate) takes place in three stages of the technological …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2011
Identifier: 21923

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Pavel Mokrejš, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Marholtová, Andrea. Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe