Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. – Bc. Andrea Marholtová
Bc. Andrea Marholtová
Master's thesis
Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.
Modelling of conditions of gelatin extraction from beef tendons.
Anotácia:
Tato práce se zabývá modelováním podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach. V teoretické části jsou popsány vedlejší bílkovinné produkty vznikající při zpracování masa a možnosti jejich využití, poté následuje charakteristika technologie želatin. V praktické části je zkoumána extrakce želatiny. Extrakce želatiny (hydrolyzátu) probíhá ve třech fázích technologického procesu. V první fázi extrakčního …viacAbstract:
This work deals with modeling of the conditions of gelatine extraction from bovine tendons. The theoretical part is described by-products of protein in meat processing and their possible use, followed by the characterization of the technology of gelatin. The practical part is concerned with the extraction of gelatin. Extraction of gelatin (hydrolyzate) takes place in three stages of the technological …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2011
Identifikátor:
21923
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Marholtová, Andrea. Modelování podmínek extrakce želatiny z hovězích šlach.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 16. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / odbor:
Chemistry and Materials Technology / Technology and Management
Práce na příbuzné téma
-
Zpracování kuřecích běháků na bílkovinné produkty.
Kristýna Polášková -
Zpracování vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže
Petr Mrázek -
Optimalizace technologických podmínek získávání želatiny z vedlejších bílkovinných produktů z drůbežáren
Petr Mrázek -
Využití vedlejších bílkovinných produktů z porážky drůbeže na přípravu kolagenu.
Ladislav Bureš -
Návrh zpracování bílkovinných tkání z porážky drůbeže na kolagenní produkty
Jan Daněk -
Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Tomáš PLACHÝ -
Příprava bílkovinných produktů z drůbežích tkání bohatých na kolagen
Aneta Polaštíková -
Využití vedlejších jatečních bílkovinných produktů na výrobu želatin a hydrolysátů
Tomáš PLACHÝ