Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství – Alena PTÁČKOVÁ
Alena PTÁČKOVÁ
Bakalářská práce
Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství
Hydrocoloids and their application in food industry
Anotace:
Mnoho druhů hydrokoloidů získaných z přírodních materiálů je používáno v potravinářských systémech k různým účelům. Slouží například jako zahušťovadla, stabilizátory, želírující činidla a strukturní modifikátory. Práce je zaměřena na vlastnosti hydrokoloidů, pro než se tyto látky při výrobě potravin používají. Podrobněji jsou popsány pektiny, karagenany a modifikované škroby, které se v potravinářství …víceAbstract:
Many kinds of hydrocolloids obtained from natural substances are widely used in food systems for a variety of purposes, such as thickeners, stabilizers, gelling agents and texture modifiers. This work is directed on properties of hydrocolloids, for which are these materials using in food systems. There are described pectins, carrageenans and modified starches in this work, which are mostly used in …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 8. 2008
Zveřejnit od: 6. 8. 2008
Identifikátor:
7746
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 2. 9. 2008
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PTÁČKOVÁ, Alena. Hydrokoloidy a jejich použití v potravinářství. Zlín, 2008. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 06. 08. 2008
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 6. 8. 2008 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlný text práce je k dispozici v elektronické podobě.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin