&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase – Bc. Ondřej Horák
Bc. Ondřej Horák
Diplomová práce
&-lt;i&-gt;In vitro&-lt;/i&-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO\(_{2}\) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase
Abstract:
Antimicrobial activity plays an important role in food preservation in general. Microorganisms are undesirable organisms in food products and therefore we are forced to preserve our food. There are many ways how to inhibit the growth of microorganisms. One of the method is application of compounds with antimicrobial properties which kill or inhibit the growth of microorganisms. Essential oils have …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. Ing. Ladislav Kokoška, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁK, Ondřej. \textit{\&{}-lt;i\&{}-gt;In vitro\&{}-lt;/i\&{}-gt; growth-inhibitory activity of spice essential oils and supercritical CO$\backslash$(\_{}$\{$2$\}\backslash$) extracts against food pathogenic bacteria in vapor phase}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/hhd4bl/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program / obor:
Tropické zemědělství / Tropical Crop Management and Ecology
Práce na příbuzné téma
-
Chemical composition and antimicrobial activity of essential oils and supercritical carbon dioxide extracts of Asian spices against food pathogens in liquid and vapor phase
Kateřina Vihanová -
Antimicrobial and antifungal activity of encapsulated Cannabis extracts against microbes causing skin diseases
Bashir Mohamed Maelin -
Antimicrobial activity of silver nanoparticles synthesized using grapevine pruning residues
Martina Ippolito -
Anti-inflammatory and Antimicrobial Activity of Isoflavonoids
Jana Hummelová -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová -
Potential application of plant essential oils for food preservation
Mayda Rojnik -
Analysis of volatile compounds in a value-added jerky by incorporating Ajwain and Thyme essential oils
Elaine Anit -
Antibacterial effect of essential oils and supercritical extracts from Cambodian spices against food pathogens in vapour phase
Jana Tůmová
Název
Vložil
Vloženo
Práva