Klady a zápory při konzumaci vína – Veronika Truncová
Veronika Truncová
Bachelor's thesis
Klady a zápory při konzumaci vína
Pros and cons of wine consumption
Anotácia:
Bakalářská práce „Klady a zápory při konzumaci vína“ se zabývá obsahovými složkami vína a jejich dopadem na lidské zdraví. Vzhledem ke stále se zvětšující oblibě tohoto alkoholického nápoje ve společnosti, jsou studovány vlivy jednotlivých účinných látek na organismus. Metabolismus ethanolu v těle probíhá pomocí čtyř různých metabolických cest, přičemž nejčastěji je využíván enzymy ADH a ALDH, nebo …viacAbstract:
This bachelor thesis “Pros and cons of wine consumption” focuses on the content components of wine and its impact on human health. Given the fact, that popularity of this alcoholic beverage is constantly rising in popularity, therefore its effects of individual active components on organism are being studied. Ethanol metabolism in human body takes place in four different metabolic pathways, and ADH …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: Štěpán Weitosch, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva