Porovnání jakosti klobás vyráběných různými způsoby – Bc. Veronika Čábelová
Bc. Veronika Čábelová
Diplomová práce
Porovnání jakosti klobás vyráběných různými způsoby
Comparing the quality of sausages produced in different ways
Anotace:
Diplomová práce se zabývá výrobou klobás různými způsoby a jejich následné porovnání jakosti. V teoretické části byly popsány základní suroviny a přídatné látky na výrobu klobás, jednotlivé technologické operace výrobního procesu a jakostní hodnocení masných výrobků. Teoretická část diplomové práce je rozdělena na dva experimenty. První experiment se zabývá rozdílnými vlastnostmi klobás s přídavkem …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the production of sausages in various ways and their quality comparison. The theoretical part describes the basic raw materials and additives to produce sausages, individual technological operations of the production process and quality evaluation of meat products. The theoretical part of the diploma thesis is divided into two experiments. The first experiment deals with …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Pavel Smetana, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Mikrobiologická analýza rostlinných náhrad masa
Klára Dospivová -
Mikrobiologická analýza dehydratovaných a sterilovaných pokrmů
Jarmila Šuláková -
Současná praxe s provozem kompostovacích toalet v Praze a okolí a mikrobiologická analýza vzniklého kompostu
Ivo Pardus -
Mikrobiologická analýza ovocných šťáv v závislosti na technologickém ošetření
Gabriel Slanicay -
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Využití senzorické analýzy při hodnocení textury potravin
Eva Pacnerová -
Hodnocení senzorické kvality výrobků sloužících jako náhrada stravy
Tereza Soukupová -
Porovnání a využití metod senzorické analýzy a instrumentálních metod pro hodnocení potravin
Anna Svojanovská