Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa – Jana Ryvolová
Jana Ryvolová
Bachelor's thesis
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Production, processing and nutritional properties of sheep meat
Abstract:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku produkce a technologie zpracování jehněčího a skopového masa. Produkce a spotřeba masa v současné době i v minulých letech je popsána v úvodní kapitole. Jednotlivá plemena jsou rozdělena podle užitkového zaměření. Následující kapitoly se zabývají teoretickým pohledem na chov, výživu a reprodukci ovcí Technologické opracování za účelem získání masa začíná …moreAbstract:
The bachelor's thesis focuses on the issue of production and technology of lamb and mutton meat processing. Meat production and consumption now and in recent years is described in the introductory chapter. Individual breeds are divided according to utility focus. The following chapters deal with a theoretical view of the breeding, nutrition and reproduction of sheep. Technological processing for the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 4. 2021
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Reader: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Problematika chovu romanovských ovcí v České republice
Pavlína Pernerová -
Chov perspektivních masných plemen ovcí v ČR
Adéla Králová -
Využití pasteveckých psů v chovu ovcí
Hana Venhodová -
Chov samců gibonů (čeleď: Hylobatidae) v samčích skupinách
Alisa Khlebnikova -
Vliv vnějších faktorů na chov vybraných druhů australských papoušků (Psittaciformes)
Tomáš Holčík -
Chov buvolů a vlivy působící na kvalitu jejich mléka
Diana Krestýnová -
Složení a sezónní variabilita bakterioplanktonu v jihočeských rybnících sloužících pro intenzivní chov ryb
Lenka KOSOVÁ -
Metodické zpracování tématu „Vliv prostředí na chov hospodářských zvířat – makroklima a mikroklima stájového chovu“ ve výuce na střední škole.
Olga Jokverová