Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa – Jana Ryvolová
Jana Ryvolová
Bakalářská práce
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Production, processing and nutritional properties of sheep meat
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku produkce a technologie zpracování jehněčího a skopového masa. Produkce a spotřeba masa v současné době i v minulých letech je popsána v úvodní kapitole. Jednotlivá plemena jsou rozdělena podle užitkového zaměření. Následující kapitoly se zabývají teoretickým pohledem na chov, výživu a reprodukci ovcí Technologické opracování za účelem získání masa začíná …víceAbstract:
The bachelor's thesis focuses on the issue of production and technology of lamb and mutton meat processing. Meat production and consumption now and in recent years is described in the introductory chapter. Individual breeds are divided according to utility focus. The following chapters deal with a theoretical view of the breeding, nutrition and reproduction of sheep. Technological processing for the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Miroslav Jůzl, Ph.D.
- Oponent: Lukáš Dvořák, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Problematika chovu romanovských ovcí v České republice
Pavlína Pernerová -
Využití pasteveckých psů v chovu ovcí
Hana Venhodová -
Chov perspektivních masných plemen ovcí v ČR
Adéla Králová -
Chov samců gibonů (čeleď: Hylobatidae) v samčích skupinách
Alisa Khlebnikova -
Vliv vnějších faktorů na chov vybraných druhů australských papoušků (Psittaciformes)
Tomáš Holčík -
Chov buvolů a vlivy působící na kvalitu jejich mléka
Diana Krestýnová -
Složení a sezónní variabilita bakterioplanktonu v jihočeských rybnících sloužících pro intenzivní chov ryb
Lenka KOSOVÁ -
Metodické zpracování tématu „Vliv prostředí na chov hospodářských zvířat – makroklima a mikroklima stájového chovu“ ve výuce na střední škole.
Olga Jokverová