Bc. Tereza Chlápková

Diplomová práce

Netradiční uplatnění sladařských a pivovarských surovin a produktů v potravinářských technologiiích.

Non-traditional application of malting and brewing raw materials and products in food technology
Anotace:
Diplomová práce se zabývá možnostmi netradičního uplatnění sladu a vedlejších produk-tů, především sladového květu a mláta, v potravinářství. V teoretické části je popsána výroba sladu a piva a s tím související vznik všech vedlejších produktů. V praktické části byly provedeny dva pekařské pokusy. V prvním bylo vytvořeno 12 receptur a byl zkoumán přídavek sladového květu a mláta z barevných pšenic …více
Abstract:
This thesis is aimed at the possibilities of non-traditional use of malt and by-products (malt sprout and spent grains) in the food industry. The theoretical part focuses on the production of malt and beer and the related formation of by-products. In the practical part were made two baking experiments. The first was created 12 recipes and was investigated the addition of malt sprouts and spent grains …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
  • Oponent: Iva Burešová, doc. RNDr.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma