Česká gastronomie v 21. století – Bc. Lenka MACOURKOVÁ
Bc. Lenka MACOURKOVÁ
Diplomová práce
Česká gastronomie v 21. století
Czech gastronomy in the 21th century
Anotace:
Cílem této diplomové práce je nejprve seznámení s historii gastronomie, přiblížení zažitých trendů v české kuchyni a přiblížení regionálních pokrmů, které gastronomii dozajista ovlivňují i v dnešní době. Zmíní se o využití jedlých květů v gastronomii, které napomáhají umocnit kulinární prožitek při stolování. Seznámí jakým způsobem ovlivňuje gastronomii šest lidských smyslů a přiblíží zážitkovou gastronomii …víceAbstract:
The first aim of this thesis is the introduction to the history of gastronomy, the approach to the tradicional trends in the Czech cuisine and regional dishes, which certainly influence gastronomy even today. It mentions the use of edible flowers in cuisine, helping to amplify the culinary experience at dining. It acquaints how six human senses influence gastronomy and puts culinary experiences closer …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
21760
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Václav Forman
Citační záznam
Jak správně citovat práci
MACOURKOVÁ, Lenka. Česká gastronomie v 21. století. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Aktuální trendy v oblasti zneužívání návykových látek mladistvými v regionu hlavního města Prahy
Kateřina Hovorková -
Trendy v oblasti propagace a distribuce hudby v ČR
Matúš Mlích -
Manželství, nebo kapesní vztah? Současné trendy v partnerských vztazích v populárně psychologických příručkách
Veronika Nováková -
Současné trendy v zaměstnávání vězňů v České republice a ve Francii
Michaela Kosorinová -
Aktuální stravovací trendy současných středoškolaček v kontextu zásad zdravé výživy v těhotenství a mateřství.
Iveta Valachovičová -
Současné trendy v oblasti odměňování manažerů v ČR
Jan Resl -
Návykové látky a současné trendy v oblasti zneužívání se zaměřením na mladistvé
Romana Nebeská -
Silniční osobní automobilová doprava v EU: současné trendy a změny v infrastruktuře
Veronika Semrádová