Ekonomické zhodnocení dopadu tepelného stresu na chov dojnic – Bc. Petra Masařová
Bc. Petra Masařová
Diplomová práce
Ekonomické zhodnocení dopadu tepelného stresu na chov dojnic
Economic evaluation of the impact of heat stress on dairy cattle raising
Anotace:
Diplomová práce je zaměřena na vliv tepelného stresu na chov dojnic a jeho ekonomického dopadu v rámci dvou stájí. Z teoretického hlediska se věnuje možnými příčinami tepelného stresu, jako jsou mikroklimatické faktory stáje, do kterých je možné zařadit vlhkost, proudění a teplotu vzduchu nebo fyziologické faktory, do nichž se třeba řadí fáze laktace a věk dojnice. Pokud jeden z těchto faktorů je pro …víceAbstract:
The master´s thesis is focused on the influence of heat stress on dairy cattle raising and its economic impact within two stables. From a theoretical point of view, it deals with possible causes of heat stress, such as microclimate factors of the stable, which include humidity, airflow, and air temperature, or physiological factors, such as lactation phase and dairy cattle age. If one of these factors …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Dr. Ing. Zdeněk Havlíček
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agrobyznys
Práce na příbuzné téma
-
Vliv výživy na mléčné složky u dojnic
Vladimír Zmrhal -
Vliv vnitřních činitelů na produkci a kvalitu kozího mléka
Silvia Hodásová -
Zhodnocení produkce a kvality mléka v závislosti na vybraných činitelích
Silvia Vidová -
Vliv průměrné denní teploty ve stáji na mléčnou užitkovost a kvalitu mléka krav holštýnského skotu v konkrétním podniku
Veronika Zelenková -
Vliv býka na mléčnou užitkovost a technologické vlastnosti mléka dojnic
Ondřej Polák