Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů – Jasmína Minasjanová
Jasmína Minasjanová
Bachelor's thesis
Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů
Consumption of ultra-processed foods and likely impact on human health
Abstract:
Bakalářská práce se zabývá ultra ? zpracovanými potravinářskými produkty a jejich vlivem na zdraví konzumentů. Práce klasifikuje potraviny dle stupně zpracování a poukazuje na možná zdravotní rizika, která mohou být způsobeny nadměrnou a pravidelnou konzumací ultra ? zpracovaných produktů.Abstract:
The bachelor thesis deals with the ultra ? processed food products and their effect on the health of consumers. The work classifies food according to the degree of processing and points out possible health risks that may be caused by excessive and regular consumption of ultra ? processed products.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 7. 2021
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Petra Moťková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MINASJANOVÁ, Jasmína. \textit{Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví$\backslash$nl$\{\}$ konzumentů}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2021. Available from: https://theses.cz/id/hl1oin/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Minasjanová, Jasmína. Ultrazpracované potravinářské produkty a jejich vliv na zdraví\nl{} konzumentů. Pardubice, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Vysoce průmyslově zpracované potraviny
Andrea Kolková -
Přídatné látky v potravinách: přínosy a zdravotní rizika
Patrícia Pažická -
Zdravotní rizika, výživa a potraviny
Marcela MAYEROVÁ -
Zdravotní rizika N-nitrosaminů vyskytujících se ve farmakologicky účinných látkách ve srovnání s riziky spojenými s ostatními zdroji těchto látek
Lucie Novotná -
Zdravotní rizika související s konzumací masa
Nikola Hamerníková -
Cizorodé látky v potravinách a rizika spojená s jejich konzumací
Lenka Baletková -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Zdravotní rizika půdy v evropském prostředí
Tomáš JANOŠ