Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu – Pavel PIHLÍK
Pavel PIHLÍK
Bakalářská práce
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Sweeteners (natural and artificial) used in the food industry
Anotace:
Cílem této práce je seznámení se sladidly používanými v potravinářském průmyslu v České republice, ale i ve světě. Za základní sladidlo, které je měřítkem pro ostatní sladidla, je považován cukr (sacharosa). V této práci jsem popsal historii výroby řepného cukru v ČR, výrobky z něho a jeho použití v potravinářství. Dále zde uvádím základní rozdělení sladidel, kterými se snažíme cukr nahradit. Popisuji …víceAbstract:
The aim of this work is to introduce the sweeteners which are used in the food industry in the Czech Republic but also in the world. The basic sweetener which is a measure of the other sweeteners is regarded as sugar (sucrose). In this bachelor´s work, I described the history of the production of beet sugar in the Czech Republic, the products which are made of it and also its usage in food industry …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2015
Zveřejnit od: 24. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
PIHLÍK, Pavel. Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství / Trvale udržitelné systémy hospodaření v krajině
Práce na příbuzné téma
-
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa
Tereza Dvorakova -
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Monika Zikánová -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková
Název
Vložil
Vloženo
Práva