Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu – Pavel PIHLÍK
Pavel PIHLÍK
Bachelor's thesis
Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu
Sweeteners (natural and artificial) used in the food industry
Abstract:
Cílem této práce je seznámení se sladidly používanými v potravinářském průmyslu v České republice, ale i ve světě. Za základní sladidlo, které je měřítkem pro ostatní sladidla, je považován cukr (sacharosa). V této práci jsem popsal historii výroby řepného cukru v ČR, výrobky z něho a jeho použití v potravinářství. Dále zde uvádím základní rozdělení sladidel, kterými se snažíme cukr nahradit. Popisuji …moreAbstract:
The aim of this work is to introduce the sweeteners which are used in the food industry in the Czech Republic but also in the world. The basic sweetener which is a measure of the other sweeteners is regarded as sugar (sucrose). In this bachelor´s work, I described the history of the production of beet sugar in the Czech Republic, the products which are made of it and also its usage in food industry …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2015
Accessible from:: 24. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PIHLÍK, Pavel. \textit{Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Agriculture. 2015. Available from: https://theses.cz/id/hl2d75/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
PIHLÍK, Pavel. Sladidla (přírodní i umělá) používaná v potravinářském průmyslu. Č. Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 24.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 24. 4. 2015 dostupné: světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / field:
Agriculture / Sustainable Systems in Agricultural Land
Theses on a related topic
-
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Syntetická sladidla v potravinářství, jejich bezpečnost a legislativa
Tereza Dvorakova -
Syntetické sladidla v potravinách a jejich vliv na organismus
Monika Zikánová -
Náhradní sladidla ve výživě člověka s diabetem
Marek Kolář -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová -
Potravinářská sladidla
Leona Beránková -
Schopnost bifidobakterií utilizovat umělá sladidla a cukerné alkoholy jako jediný zdroj energie (DP)
Hana Stachová -
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights