Glindys Virginia Luciano Martinez

Master's thesis

Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.

Abstract:
The physical quality changes (pH, cooking loss, weep loss, CIE Lab colour, and WBSF) and the sensorial attributes of wet aged (vacuum packaged) and dry aged longissimus lumborum (LL) were evaluated for female (n = 6) common eland, during a 14-day post-mortem ageing period at 4°C. The dry aged LL muscle reached a maximum grilled shear-force of 57.6 N, while the wet aged LL muscle reached a maximum tenderness …more
 
 
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 4. 2021

Thesis defence

  • Supervisor: Tersia Needham, Ph.D.
  • Reader: Luděk Bartoň, Bc., externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství

Czech University of Life Sciences Prague

Faculty of Tropical AgriSciences

Master programme:
Agri-food Systems and Rural Development

 
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights
Theses hlf2wc hlf2wc/2
24/4/2021
Folders
Files
Mach, J.
24/4/2021
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.