Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat. – Glindys Virginia Luciano Martinez
Glindys Virginia Luciano Martinez
Diplomová práce
Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.
Abstract:
The physical quality changes (pH, cooking loss, weep loss, CIE Lab colour, and WBSF) and the sensorial attributes of wet aged (vacuum packaged) and dry aged longissimus lumborum (LL) were evaluated for female (n = 6) common eland, during a 14-day post-mortem ageing period at 4°C. The dry aged LL muscle reached a maximum grilled shear-force of 57.6 N, while the wet aged LL muscle reached a maximum tenderness …více
Jazyk práce: angličtina
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Tersia Needham, Ph.D.
- Oponent: Luděk Bartoň, Bc., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LUCIANO MARTINEZ, Glindys Virginia. \textit{Effect of dry and wet ageing on the physical and sensory quality of common eland meat.}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělství. 2021. Dostupné z: https://theses.cz/id/hlf2wc/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta tropického zemědělstvíČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta tropického zemědělstvíMagisterský studijní program:
Agri-food Systems and Rural Development
Práce na příbuzné téma
-
Vliv způsobu tepelné úpravy masa antilopy losí (Taurotragus oryx) na nutriční hodnotu, technologické a organoleptické vlastnosti
Markéta Kraus -
Effects of semi-permeable bag ageing on the physiochemical and sensory quality of common eland meat
Tumelo Moyo -
Effects of immunocastration on social interaction and activity budget of common eland (Taurotragus oryx)
Abubakar Sadiq Musa
Název
Vložil
Vloženo
Práva