Bc. Klára Pálová

Diplomová práce

Kvalita a variabilita kávy

Quality and variability of coffee
Anotace:
V práci „Kvalita a variabilita kávy“ je popsána: historie kávy, charakteristika, technologické zpracování, chemické složení kávových zrn a vliv kávy na zdraví člověka. Byly posuzovány vzorky kávy Coffea arabica z 14 zemí světa. Pomocí kapalinové chromatografie bylo zjištěno množství kofeinu a kyseliny chlorogenové (CGA) v upražených, zelených i bezkofeinových kávových infuzích. Nejmenší obsah kofeinu …více
Abstract:
The thesis „Quality and variability of coffee“ describes: history of coffee, characteristics, technological processing, chemical composition of coffee beans and influence of coffee on human health. Coffea arabica coffee samples from 14 countries were evaluated. The amount of caffeine and chlorogenic acid (CGA) in roasted, green and decaffeinated coffee infusions was determined by liquid chromatography …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
  • Oponent: Jindřiška Kučerová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Ekotrofologie