Bc. Anna Jiránková

Master's thesis

Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování

Microbiological Parameters of Quark Cheese and Their Changes During Storage
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickým složením tvarohu. Teoretická část se věnuje legislativnímu členění tvarohu, jeho výrobě, balení i možným opatřením proti kontaminaci. Popisuje ušlechtilé bakterie mléčného kvašení i kontaminující bakterie, kvasinky a plísně, které mohou působit znehodnocení výrobku. Experimentální část se zaobírá mikrobiologickým rozborem vzorků tvarohu od různých výrobců …more
Abstract:
This thesis deals with the microbiological composition of quark cheese. The theoretical part focuses on the legislative division of quark cheese, its production, packaging and possible measures against contamination. It describes cultural lactic acid bacteria as well as contaminating bacteria, yeasts and molds that can cause product degradation. The experimental part deals with microbiological analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology