Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování – Bc. Anna Jiránková
Bc. Anna Jiránková
Master's thesis
Mikrobiologické parametry tvarohu a jejich změny v průběhu skladování
Microbiological Parameters of Quark Cheese and Their Changes During Storage
Abstract:
Diplomová práce se zabývá mikrobiologickým složením tvarohu. Teoretická část se věnuje legislativnímu členění tvarohu, jeho výrobě, balení i možným opatřením proti kontaminaci. Popisuje ušlechtilé bakterie mléčného kvašení i kontaminující bakterie, kvasinky a plísně, které mohou působit znehodnocení výrobku. Experimentální část se zaobírá mikrobiologickým rozborem vzorků tvarohu od různých výrobců …moreAbstract:
This thesis deals with the microbiological composition of quark cheese. The theoretical part focuses on the legislative division of quark cheese, its production, packaging and possible measures against contamination. It describes cultural lactic acid bacteria as well as contaminating bacteria, yeasts and molds that can cause product degradation. The experimental part deals with microbiological analysis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 5. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
JIRÁNKOVÁ, Anna. \textit{Mikrobiologické parametry tvarohu a~jejich změny v~průběhu skladování}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2020. Available from: https://theses.cz/id/hm8gd6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Riziko kontaminace průsakových vod nežádoucími mikroorganismy při závlahách vyčištěnými odpadními vodami
Daniel Růžička -
Vliv perzistentních organických polutantů na půdní mikroorganismy
Jitka Černohlávková -
Kontaminace skořápkových plodů mikroorganismy
Veronika Baťová -
Kontaminace syrového mléka patogenními mikroorganismy
Lenka Zbořilová