Využití lnu a lněné vlákniny v pekárenské výrobě – Romana Chalupníková
Romana Chalupníková
Bachelor's thesis
Využití lnu a lněné vlákniny v pekárenské výrobě
Use of flax and flax fiber in bakery production
Anotácia:
V bakalářské práci je zahrnuta problematika pěstování lnu olejného od přípravy půdy před setím po sklizeň. Dále jsou zde popsány jeho kvalitativní faktory a požadavky, které ovlivňují jeho jakost. V práci je podchyceno chemické složení semene, které je bohaté na vlákninu, tuky, bílkoviny aj. z nutričního hlediska a využití semena lnu v potravinách. Semena lnu se využívají pro výrobu lněného oleje, …viacAbstract:
The bachelor thesis describes the issue of growing flaxseed from soil preparation before sowing to harvest. Furthermore, it describes its qualitative factors and requirements that affect its quality. The paper describes the chemical composition of the seed, which has a high content of fiber, fats, proteins, etc. from the nutritional point of view and the use of flax seed in food. Flax seeds are used …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Kompozitní směsi s přídavky lněné vlákniny a nopálové mouky
Lucie Mrvíková -
Změna kvality jemného pečiva vlivem přídavku vlákniny
Monika Šindelářová -
Kvalita jemného pečiva ovlivněná vlákninou
Kristýna Stávková -
Kvalita trvanlivého pečiva ovlivněná vlákninou
Radka Svobodová -
Druhy pečiva v nabídce obchodních řetězců a jejich výživové hodnoty
Radka Kuchařová -
Len len
Lucia Sádecká -
Už je to len v knihách
Eva KOZOŇOVÁ -
Spoločenská zodpovednosť. Téma len pre business?
Veronika Borošová