Romana Chalupníková

Bakalářská práce

Využití lnu a lněné vlákniny v pekárenské výrobě

Use of flax and flax fiber in bakery production
Anotace:
V bakalářské práci je zahrnuta problematika pěstování lnu olejného od přípravy půdy před setím po sklizeň. Dále jsou zde popsány jeho kvalitativní faktory a požadavky, které ovlivňují jeho jakost. V práci je podchyceno chemické složení semene, které je bohaté na vlákninu, tuky, bílkoviny aj. z nutričního hlediska a využití semena lnu v potravinách. Semena lnu se využívají pro výrobu lněného oleje, …více
Abstract:
The bachelor thesis describes the issue of growing flaxseed from soil preparation before sowing to harvest. Furthermore, it describes its qualitative factors and requirements that affect its quality. The paper describes the chemical composition of the seed, which has a high content of fiber, fats, proteins, etc. from the nutritional point of view and the use of flax seed in food. Flax seeds are used …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Dr. Ing. Luděk Hřivna

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin