Stanovení vitamínu C pomocí moderních analytických metod – Eliška Dvořáková
Eliška Dvořáková
Bakalářská práce
Stanovení vitamínu C pomocí moderních analytických metod
Determination of ascorbic acid using recent analytical methods
Anotace:
Práce se zabývá vitaminy, především vitaminem C a jeho stanovením moderními analytickými metodami v ovoci a zelenině. První část práce je věnována stručné charakterizaci ovoce a zeleniny a teoretickému úvodu do světa vitaminů. Následující část pojednává již o stanovení a o vybraných metodách s konkrétními příklady.Abstract:
The thesis deals with vitamins, mainly with vitamin C and its determination by modern analytical methods in fruits and vegetables. The first part of the thesis is devoted to a brief characterization of fruits and vegetables and a theoretical introduction to the world of vitamins. The following section is already about determination and selected methods with specific examples.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 6. 2022
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Aleš Eisner, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Dvořáková, Eliška. Stanovení vitamínu C pomocí moderních analytických metod. Pardubice, 2022. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vitamínu C v čerstvém ovoci a zelenině
Barbora Šišmová -
Hodnocení obsahu vitaminu C v ovoci a zelenině a výrobcích z nich
Tereza Kabelková -
Stanovení vitaminu C v doplňcích stravy
Oleksandra Ovchynnikova -
Stanovení obsahu vitamínu C v jahodách
Hana Gabrielová -
Obsah vitaminu C v ovocných šťávách a pyré
Markéta Kubecová -
Stanovení vitamínu C v čerstvé a zpracované zelenině
Marek Pytlík -
Vliv způsobu zpracování ovoce na obsah vitamínu C v produktech z plodů rakytníku řešetlákového (Hippophae rhamnoides)
Aneta Štěpánová -
Program Ovoce, zelenina a mléko do škol na prvním stupni základní školy
Lucie Petruchová