Bc. Blanka Sládková
Master's thesis
NMR profilování a analýza medů
Honey profilling and NMR quantitative analysis
Abstract:
Med je definován jako potravina přírodního sacharidového charakteru produkovaná včelami rodu Apis mellifera. Podle původu dělíme med na květový, který pochází zejména z nektaru květů a medovicový, pocházející z výměšků hmyzu sajícího z rostlin na živých částech rostlin nebo ze sekretů živých částí rostlin. Med je zároveň nejčastěji falšovanou potravinou.Cílem práce bylo vytvoření databáze NMR spekter …moreAbstract:
Honey is defined as the food of a natural sweet carbohydrate character produced by Apis mellifera bees. According to the origin honey is divided into floral, which comes mainly from the nectar of plants, and honeydew coming from excretions of insects sucking from plants on living parts of plants or from the secretions of living parts of plants. Honey is also one of the most adulterated food.The aim …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Jaroslav Havlík, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SLÁDKOVÁ, Blanka. \textit{NMR profilování a analýza medů}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/hns5il/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Využití nukleární magnetické rezonance k detekci falšování medu
Andrea Nosková -
Průkaz falšování medu
Daniela Semlerová -
Detekce falšování medů impedanční analýzou
Lenka Wiesnerová -
Nové metody pro detekci falšování českého medu
Tereza Podskalská -
Vývoj 1H NMR metody na určení botanického původu medu
Dominika Hrabáková -
Vliv času a teploty ohřevu na chemické složení medu s pomocí NMR
Kateřina Dvořáková -
Hodnocení včelích produktů pomocí NMR spektroskopie
Miroslava Juričová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights