Antioxidanty v potravinářském průmyslu – Monika Tomková
Monika Tomková
Bakalářská práce
Antioxidanty v potravinářském průmyslu
Antioxidants in the Food Industry
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na antioxidanty používané v potravinářském průmyslu. Obsahem je obecný popis antioxidantů v rámci jejich mechanizmu (primární, sekundární) a jejich původu (přírodní, syntetické). Další kapitola pojednává o samotných antioxidantech. V rámci objasnění problematiky týkající se oxidace jsou v práci popsány oxidační mechanismy hlavních živin potravin (lipidy, bílkoviny …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on antioxidants used in the food industry. The content is general description of antioxidants within their mechanical effect (primary, secundary) and their origin (natural, synthetic). Next part is about antioxidants themseves. Within clarification of problematics about oxidation are decsribed oxidation mechanisms of main food nutriens (lipids, proteins, carbohydrates …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Soural, Ph.D.
- Oponent: Patrik Burg, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnictví / Jakost rostlinných potravinových zdrojů
Práce na příbuzné téma
-
Investigation of the effect of free radicals on cell spheroids - 3D cell aggregates cultured in liquid marbles
Anna Krejčí -
Funkční charakterizace Lipid Transfer Proteinů rostlin a jejich role v imunitní odpovědi
Ondřej Žamberský -
Analýza interakčních partnerů Lipid Transfer Proteinů (LTPs) v listech tabáku
Zuzana Durajová -
Proximity-dependent biotinylation (BioID) of Leishmania mexicana dual specificity protein/lipid phosphatase LmDUSP1
Martina BYRTUSOVÁ -
Fabrication of lipid formulations and method development for measuring release kinetics
Petr Fatka -
Formulation and characterization of advanced lipid-based nanotransporters for encapsulation of cytochrome c
Ester Maráková -
Continuous manufacturing of lipid coated silica nanoclusters
Michal Neuwirth
Název
Vložil
Vloženo
Práva