Příprava a charakterizace biopolymerních částic s obsahem bioaktivních látek – Bc. Markéta Schuchová
Bc. Markéta Schuchová
Master's thesis
Příprava a charakterizace biopolymerních částic s obsahem bioaktivních látek
Preparation and characterization of biopolymer-based particles containing bioactive ingredients
Abstract:
Diplomová práce se zabývá přípravou biopolymerních částic pomocí metody sprejového sušení a následně jejich charakterizací. Teoretická část je věnována popisu metody sprejového sušení, konstrukci sprejové sušárny a průběhu sušení. Dále je vysvětlen pojem enkapsulace a její praktické využití v kosmetice, potravinářství a farmacii. Experimentální část se zabývá přípravou ve vodě rozpustných částic na …moreAbstract:
Diploma thesis focuses on the preparation and characterization of biopolymer-based par-ticles by using the spray drying method. Theoretical part of the theses describes the spray drying procedure, construction of spray dryer and summarizes the drying process. Next part deals with the concept of encapsulation and its practical application in cosmetics, food industry and pharmacy. Experimental part focuses …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SCHUCHOVÁ, Markéta. \textit{Příprava a charakterizace biopolymerních částic s obsahem bioaktivních látek}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/hp5uyc/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Schuchová, Markéta. Příprava a charakterizace biopolymerních částic s obsahem bioaktivních látek. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technologie tuků, detergentů a kosmetiky
Theses on a related topic
-
Optimalizace enkapsulace chmelového extraktu pomocí sprejového sušení
Jakub Mazur -
Optimalizace enkapsulace chmelového extraktu pomocí sprejového sušení
Jakub Mazur -
Vitamin E v cereáliích a cereálních výrobcích
Vendula Benediktová -
Plant oils as a source of vitamin E in the human diet
Petra Libertova -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na spermatogenezi kanců
Lucie Svačinová -
Vliv antioxidantů (selen, vitamin C a E) na biochemické ukazatele ejakulátu kanců
Dušan Vaněk -
Inkorporace vitamínu E a jeho forem do nanovláken
Julie Seidelmannová -
Význam vitaminu E ve výživě a zdraví přežvýkavců
Dominika Vozihnojová