Vlastnosti a zpracování masa nutrií – Nikola Hermanová
Nikola Hermanová
Bachelor's thesis
Vlastnosti a zpracování masa nutrií
The properties and processing nutria meat
Anotácia:
Maso nutrií je jednou z možných variant, jak si zpestřit náš jídelníček. Má vysokou nutriční hodnotu, složením je podobné masu králičímu. Z důvodu nízkého obsahu tuku a cholesterolu a vysokého obsahu bílkovin je maso nutrií hodnoceno jako dietní a je doporučováno pro zdravé stravování. Ve vztahu ke kvalitě masa jsou důležité faktory jako věk, pohlaví, výživa, způsob chovu a barevný typ nutrie. Dále …viacAbstract:
The meat from nutrias is one of the possible variants how to make our menu more interesting. Nutria meat has realy high nutritional value, its composition is quite similar to well known rabbit meat. For a low fat and cholesterol content and high protein content the meat from nutrias is classified as dietetic and is recommended for a healthy diet. In relation to meat quality, there are important factors …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgronomyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Zhodnocení stavu chovu nutrií v minulosti a současnosti se zaměřením na české genové zdroje
Zuzana MIKŠOVÁ -
Paraziti v chovu nutrií
Pavla Mixánová -
Zhodnocení chovu nutrií na vybrané farmě v kraji Vysočina
Markéta Laucká -
Kvalitativní parametry a využití masa nutrie říční
Karolína Neudertová -
Zhodnocení reprodukce u genových zdrojů nutrií
Jitka Štrachová -
Endoparaziti nutrie říční ve vybraných chovech ČR
Eliška Tlachová -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová -
Zhodnocení rizik z masa volně žijící nutrie říční
Veronika Synková
Názov
Vložil
Vložené
Práva