Organoleptické vlastnosti masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu – Bc. Marie Henrychová
Bc. Marie Henrychová
Master's thesis
Organoleptické vlastnosti masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu
Organoleptic properties of meat from farmed fallow deer (Dama dama)
Abstract:
Farmový odchov zvěře je poměrně mladé a perspektivní odvětví živočišné výroby. Produkuje maso, které má některé přednosti zvěřiny, jako například dietetickou hodnotu, specifickou chuť a je v každém případě žádoucím obohacením jídelníčku. Pro vytváření marketingové politiky je důležité znát konzumentské preference obyvatel i jejich reakce na technologii úpravy masa. Cílem předložené práce bylo posoudit …moreAbstract:
Game farming is a new and perspective brand of animal production. It produces meat, which has benefits of the venison, such as dietetic value and specific taste. It represents desirable enrichment of the human diet. It is necessary to know consumer preferences and their reactions about the technological preparation of meat to set up of suitable marketing policy. The main aim of this thesis is to evaluate …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HENRYCHOVÁ, Marie. \textit{Organoleptické vlastnosti masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/hq8crv/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy
Lucie Marková -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights