Organoleptické vlastnosti masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu – Bc. Marie Henrychová
Bc. Marie Henrychová
Diplomová práce
Organoleptické vlastnosti masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu
Organoleptic properties of meat from farmed fallow deer (Dama dama)
Anotace:
Farmový odchov zvěře je poměrně mladé a perspektivní odvětví živočišné výroby. Produkuje maso, které má některé přednosti zvěřiny, jako například dietetickou hodnotu, specifickou chuť a je v každém případě žádoucím obohacením jídelníčku. Pro vytváření marketingové politiky je důležité znát konzumentské preference obyvatel i jejich reakce na technologii úpravy masa. Cílem předložené práce bylo posoudit …víceAbstract:
Game farming is a new and perspective brand of animal production. It produces meat, which has benefits of the venison, such as dietetic value and specific taste. It represents desirable enrichment of the human diet. It is necessary to know consumer preferences and their reactions about the technological preparation of meat to set up of suitable marketing policy. The main aim of this thesis is to evaluate …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HENRYCHOVÁ, Marie. \textit{Organoleptické vlastnosti masa daňků evropských (Dama dama) z farmového chovu}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/hq8crv/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Senzorické hodnocení kávy z Coffea arabica v závislosti na způsobu přípravy: Testování pomocí senzorického a konzumentského panelu
Markéta Kratochvílová -
Senzorická jakost šťáv z ovoce a zeleniny konzervovaných přídavkem silic
Tomáš Sychra -
Detekce a stanovení složek kančího pachu metodami senzorické analýzy
Lucie Marková -
Thermo-mechanical Properties, Solvent Retention Capacity and Sensory Quality of Composite Teff-wheat Flour
Tomáš David -
Vliv různého režimu zmražení na fyzikální, technologické a organoleptické vlastnosti masa farmově chovaných daňků evropských (Dama dama)
Andreja Gajić
Název
Vložil
Vloženo
Práva