Srovnání obsahu biogenních aminů v českých a slovinských organických vínech – Bc. Klára Vlachovská
Bc. Klára Vlachovská
Master's thesis
Srovnání obsahu biogenních aminů v českých a slovinských organických vínech
Comparison of biogenic amine content in Czech and Slovenian organic wines
Abstract:
Práce je zaměřena na obsah biogenních aminů v organických vínech, respektive na srovnání jejich obsahu ve vybraných českých a slovinských organických vínech. V literární části je obsažena charakteristika a výskyt biogenních aminů, faktory ovlivňující jejich tvorbu, popis mikroorganismů tvořící biogenní aminy, vše především se zaměřením na jejich tvorbu a výskyt ve víně. Nedílnou součástí teoretické …moreAbstract:
This thesis is focused on the content of biogenic amines in organic wines, respectively on the comparison of their quantity in selected Czech and Slovenian organic wines. The literature section contains the characterization and occurrence of biogenic amines, factors influencing their formation, and a description of microorganisms forming biogenic amines, all with a focus on their formation and occurrence …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 5. 2022
Thesis defence
- Date of defence: 8. 6. 2022
- Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
- Reader: Štěpán Tesařík, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
VLACHOVSKÁ, Klára. \textit{Srovnání obsahu biogenních aminů v~českých a~slovinských organických vínech}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of Horticulture. 2022. Available from: https://theses.cz/id/hqihhq/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureMaster programme / specializace:
Horticulture engineering / Vinohradnictví a vinařství
Theses on a related topic
-
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Biogenní aminy v produktech minipivovarů
Michaela SYMONOVÁ -
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy
Simona Káčerová