Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC – Bc. Jana LEŽÁKOVÁ
Bc. Jana LEŽÁKOVÁ
Master's thesis
Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC
The Determination of Acesulfame K and Aspartame Using HPLC
Abstract:
Diplomová práce je zaměřena na simultánní stanovení umělých sladidel acesulfamu K a aspartamu pomocí vysoce účinné kapalinové chromatografie (HPLC). Byly nalezeny optimální chromatografické podmínky pro jejich analýzu. Dále bylo stanoveno množství obou umělých sladidel ve vybraných vzorcích minerálních a pramenitých vod.Abstract:
This thesis was focused on the simultaneous determination of acesulfame K and aspar-tame using high performance liquid chromatography (HPLC). The optimal chromatographic conditions for the separation of mentioned sweeteners were investigated. In addition, the content of both sweeteners in chosen mineral and spring waters was determined.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 2. 5. 2012
Accessible from:: 2. 5. 2012
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
LEŽÁKOVÁ, Jana. Stanovení acesulfamu K a aspartamu metodou HPLC. Zlín, 2012. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 2.5.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 2. 5. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.