Adam Lysek

Bakalářská práce

Zásady používání syřidel při sýření mléka

Principles of using rennet in cheese making
Anotace:
Tato práce se zajímá o problematiku syřidel. Cílem práce bylo prostudovat dostupnou, odbor-nou a vědeckou literaturu o syřidlech a jejich pouţívání při výrobě sladkých sýrů. Syřidlo je extrakt z ţaludku sajících telat, jeho účinnou sloţkou je enzym chymozin, který vyvolává srá-ţení mléka. V práci je popsána charakteristika syřidel, jejich rozdělení do základních skupin a jejich působení při sráţení …více
Abstract:
This Bachelor thesis is concerned with the rennet issue. The aim is to study available scientif-ic literature about rennet's and their usage during the fresh cheese production. The rennet is a complex of enzymes produced in the stomachs of ruminant mammals. Chymosin, it is the component that curdles the casein in milk. The thesis describes the characteristic of rennet, placing them into the basic groups …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 25. 4. 2017

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Květoslava Šustová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin

Práce na příbuzné téma

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses hr5ol9 hr5ol9/2
25. 4. 2017
Složky
Soubory
Zerdaloglu, S.
26. 4. 2017
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.