Kristýna Chmelová

Bachelor's thesis

Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice

The Effects of Green Tea and Its Use in Cosmetics
Abstract:
V bakalářské práci je stručně uvedena historie čaje, dále je popsán jeho botanický původ, možnosti pěstování, rozmnožování, sklizně, a zpracování. Stěžejní část práce tvoří kapitola o bioaktivních látkách obsažených v zeleném čaji, na kterou navazuje jeho využití coby antioxidantu. Poslední část se zabývá účinky zeleného čaje na lidský organismus s důrazem na jeho využití v kosmetice.
Abstract:
The work is a brief outline of the history of tea, then described its botanical origin, the pos-sibility of cultivation, propagation, harvesting, and processing. A central part consists of chapters on bioactive substances in green tea, which is connected to its use as an antioxidant. The last part deals with the effects of green tea on the human body with emphasis on its use in cosmetics.
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 5. 2016
Accessible from:: 16. 5. 2016

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Chmelová, Kristýna. Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2016

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Economics of Fat, Cosmetics and Production Detergent