Kristýna Chmelová

Bakalářská práce

Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice

The Effects of Green Tea and Its Use in Cosmetics
Anotace:
V bakalářské práci je stručně uvedena historie čaje, dále je popsán jeho botanický původ, možnosti pěstování, rozmnožování, sklizně, a zpracování. Stěžejní část práce tvoří kapitola o bioaktivních látkách obsažených v zeleném čaji, na kterou navazuje jeho využití coby antioxidantu. Poslední část se zabývá účinky zeleného čaje na lidský organismus s důrazem na jeho využití v kosmetice.
Abstract:
The work is a brief outline of the history of tea, then described its botanical origin, the pos-sibility of cultivation, propagation, harvesting, and processing. A central part consists of chapters on bioactive substances in green tea, which is connected to its use as an antioxidant. The last part deals with the effects of green tea on the human body with emphasis on its use in cosmetics.
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 5. 2016
Zveřejnit od: 16. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Chmelová, Kristýna. Účinky zeleného čaje a jejich využití v kosmetice. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 16. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie výroby tuků, kosmetiky a detergentů