Výroba šumivých vín v podmínkách České republiky – Dagmar Oharková
Dagmar Oharková
Bachelor's thesis
Výroba šumivých vín v podmínkách České republiky
Production of sparkling wines in conditions of Czech republic
Anotácia:
šumiTato bakalářská práce si klade za cíl prostudování, jak zahraniční, tak i domácí literatury, která se týká hlavně výroby sektů v České republice. Od historie a metod výroby, až po dnešní dobu. Následně je uveden i pokus týkající se dávkování oxidu siřičitého i s výsledky, které ukazují vliv na senzorické vlastnosti sektu.Abstract:
This bachelors thesis aims to study both forein and domestic literature, which mainly deals with sekt production in Czech republic. The thesis contains chapters from history and methods of production t the modern times. Following to this there is an experiment included. The experiment looks into sulfer dioxide dosage and its results show influence on different sparkling wine properties.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / odbor:
Horticultural Engineering / Viticulture and Viniculture
Práce na příbuzné téma
-
Oxid siřičitý a prašný aerosol v ovzduší Brna
Jiří Koželouh -
Vliv struktury, složení a koncentrace pigmentů s obsahem Mg či Zn na fyzikální a antikorozní vlastnosti organických povlaků na bázi epoxyesterových pryskyřic
Dominik Řezníček -
Vlastnosti Zn pigmentovaných nátěrových hmot na bázi epoxidové pryskyřice v závislosti na struktuře a koncentraci plniva
Ondřej Košťál -
Emise výfukových plynů a jejich snižování prostřednictvím úpravy spalin
Martin Vojta -
Ochranné kovové povlaky a povlaky s obsahem kovových pigmentů určené na konstrukční ocel
Marek Šenfeldr -
Vývoj a formulace ekologických ochranných organických povlaků
Ondřej Mušálek -
Porovnání analytických a senzorických vlastností vín před a po sekundární
Kamil Prokeš -
Vliv autolýzy kvasinek na senzorické vlastnosti červeného vína
Martin Hádlík
Názov
Vložil
Vložené
Práva