Soňa Hermanová
Bachelor's thesis
Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů
Dry nuts as a source of vitamins
Abstract:
Vitaminy jsou nepostradatelnými látkami pro růst a fungování lidského těla. Tyto sloučeniny si lidské tělo ve většině případů neumí tvořit samo, a proto je třeba je příjmat z potravy. V rámci výzkumů zjišťujeme, jaké potraviny jsou jejich hodnotnými zdroji.Lidské tělo potřebuje vitaminy jako součást biokatalyzátorů chemických reakcí v organismu, stavební kameny biomembrán a jsou velmi důležité pro …moreAbstract:
Vitamins are essential substances for the growth and functioning of the human body. In most cases, the human body is not able to form these compounds, so they need to be taken from food. In research, we will find out what foods are their valuable resources.The human body needs vitamins as part of the biocatalysts of chemical reactions in the body, building blocks of biomembranes and are very important …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 23. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
- Reader: Jaromír Lachman, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HERMANOVÁ, Soňa. \textit{Suché skořápkové plody jako zdroj vitaminů}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/hsn88n/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Quality of Agricultural Products
Theses on a related topic
-
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B v jedlém hmyzu
Jaroslava Bednářová -
Stanovení obsahu vitaminů skupiny B u vybraných druhů klíčků
Anna Švecová -
Implementace multidetekční metody pro stanovení vitaminů skupiny B v potravinách
Pavlína Kotrbatá -
Obsah vitaminů skupiny B v obilovinách s barevným zrnem
Denisa Tocháčková -
Klinický význam vitamínů skupiny B
Denisa Cymorková -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Úloha zařazení vitaminů skupiny B a C do krmné dávky u prasat
Iveta Hrkotová -
Izotachoforetické stanovení vitaminů skupiny B kationtového charakteru
Michaela Frühbauerová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights