Bc. Monika Vokálová

Master's thesis

Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací

Effect of water pH on the quality of lavender oil obtained by hydrodistillation
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývá levandulovým esenciálním olejem. První část teoretické části je věnována samotné rostlině, je zde popsán především její výskyt, vzhled a vlastnosti. Další část je zaměřena obecně na esenciální oleje. Jsou zde uvedeny vlastnosti olejů a také metody, kterými se esenciální oleje nejčastěji získávají. Dále se tato část zabývá chemickým složením esenciálních olejů, kde je …viac
Abstract:
This diploma thesis deals with lavender essential oil. The first part of the theoretical part is focused on the plant itself. It describes mainly its occurrence, appearance and properties. The next part is focused on essential oils in general. The properties of the oils are given here, as well as the methods by which the essential oils are gradually obtained. Furthermore, this part deals with the chemical …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 7. 2021
Zverejniť od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Tomáš Bajer, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Vokálová, Monika. Vliv pH vody na kvalitu levandulového oleje získaného\nl{} hydrodestilací. Pardubice, 2021. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická

University of Pardubice

Faculty of Chemical Technology

Master programme / odbor:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs