Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty – Bc. Adéla Zelenková
Bc. Adéla Zelenková
Master's thesis
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
The effect of intramuscular fat content in beef on consumer preference
Abstract:
Hovězí maso je zdrojem kvalitních bílkovin, esenciálních mastných kyselin, vitaminů sk. B a železa. Zároveň má hovězí maso poměrně nízký obsah tuku. Přesto spotřeba hovězího masa v České republice stále klesá a navzdory tomu, že je po vepřovém a kuřecím mase na třetím místě nejčastěji konzumovaného masa u nás, jeho spotřeba je oproti zmiňovaným dvou druhům podstatně nižší.Cílem předložené diplomové …moreAbstract:
Beef is a good source of quality proteins, essential fatty acids, B vitamins and iron, it also has a relatively low fat content. Despite this, the consumption of beef in the Czech Republic is still decreasing and even though it is the third most frequently consumed kind of meat by Czech consumers, after pork and chicken, its consumption is considerably lower compared to the two kinds of meat mentioned …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ZELENKOVÁ, Adéla. \textit{Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/hudhpa/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu
Monika Žáková -
Analýza asociace polymorfismu UASMS2 v genu leptin s intramuskulárním tukem a marblingem u skotu
Kristýna Klementová -
Vliv výživy na kvalitu intramuskulárního tuku
Pavla Dundáčková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Martin Kaňka -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Effects of different ageing techniques on beef quality
Kabir Adesina Taiwo -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights