Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty – Bc. Adéla Zelenková
Bc. Adéla Zelenková
Diplomová práce
Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty
The effect of intramuscular fat content in beef on consumer preference
Anotace:
Hovězí maso je zdrojem kvalitních bílkovin, esenciálních mastných kyselin, vitaminů sk. B a železa. Zároveň má hovězí maso poměrně nízký obsah tuku. Přesto spotřeba hovězího masa v České republice stále klesá a navzdory tomu, že je po vepřovém a kuřecím mase na třetím místě nejčastěji konzumovaného masa u nás, jeho spotřeba je oproti zmiňovaným dvou druhům podstatně nižší.Cílem předložené diplomové …víceAbstract:
Beef is a good source of quality proteins, essential fatty acids, B vitamins and iron, it also has a relatively low fat content. Despite this, the consumption of beef in the Czech Republic is still decreasing and even though it is the third most frequently consumed kind of meat by Czech consumers, after pork and chicken, its consumption is considerably lower compared to the two kinds of meat mentioned …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 9. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Daniel Bureš, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ZELENKOVÁ, Adéla. \textit{Intramuskulární tuk v hovězím mase a jeho vliv na vnímání organoleptických vlastností konzumenty}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/hudhpa/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Genetické faktory ovlivňující ukládání intramuskulárního tuku u masných plemen skotu
Monika Žáková -
Analýza asociace polymorfismu UASMS2 v genu leptin s intramuskulárním tukem a marblingem u skotu
Kristýna Klementová -
Vliv výživy na kvalitu intramuskulárního tuku
Pavla Dundáčková -
Vliv doby obohacování krmiva o nenasycené mastné kyseliny na vybrané parametry jatečné hodnoty prasat se zřetelem na kompozici mastných kyselin intramuskulárního tuku
Jiří Pantoflíček -
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Martin Kaňka -
Hospodářský výsledek zemědělského podniku v závislosti na vývoji cen- hovězí maso.
Jana Lainková -
Nutrition of breeding beef cattle
Dominik Záboj -
Effects of different ageing techniques on beef quality
Kabir Adesina Taiwo
Název
Vložil
Vloženo
Práva