Změny obsahu látek v plodech mražených jahod v závislosti na délce jejich skladování – Bc. Kateřina Želinská
Bc. Kateřina Želinská
Master's thesis
Změny obsahu látek v plodech mražených jahod v závislosti na délce jejich skladování
Changes of substances contained in frozen strawberry fruit in relation to their storing
Anotácia:
Jahody patří mezi nejpopulárnější drobné ovoce pěstované v České republice. Tyto plody jsou pěstovány nejenom pro vynikající chuť a aroma, ale také pro širokou škálu zpracování a vysoký obsah zdraví prospěsných látek. Obsahují především velké množství vitaminů A, B, C a E. Vitamin C tvoří dvě biologicky aktivní látky, L-askorbová kyselina a L-dehydroaskorbová kyselina. Askorbová kyselina je účinným …viacAbstract:
Strawberries are among the most popular fruits cultivated in the Czech Republic. The fruit is appreciated for its taste, aroma, and usage in wide range of foods but also as a good source of essential nutrients, such as vitamins A, B, C, and E. Vitamin C is made of two bioactive substances, L-ascorbic acid and its oxidized form dehydroascorbic acid. Ascorbic acid is a potent antioxidant, a cofactor …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Matyáš Orsák, Ph.D.
- Oponent: František Hnilička, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŽELINSKÁ, Kateřina. \textit{Změny obsahu látek v plodech mražených jahod v závislosti na délce jejich skladování}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/hw2mdu/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.
Názov
Vložil
Vložené
Práva