Prezentační aktivity Valašského muzea v přírodě v oblasti lidové stravy – Bc. Helena Cviklová
Bc. Helena Cviklová
Diplomová práce
Prezentační aktivity Valašského muzea v přírodě v oblasti lidové stravy
Presentation activities of the Wallachian open-air museum in the field of folk food
Anotace:
Hlavním tématem magisterské práce „Prezentační aktivity Valašského muzea v přírodě v oblasti lidové stravy“ je lidová strava na Valašsku, která je zde pojata v rovině teoretické i praktické. Teoretická rovina poskytuje přehled vývoje lidové stravy daného regionu zejména od 19. století do poloviny 20. století, zaměřuje se na základní druhy potravin, způsob jejich zpracování, uchování a využití při přípravě …víceAbstract:
The main topic of the master´s thesis „Presentation activities of the Wallachian open-air museum in the field of folk food“ is the folk food in Wallachia, which is dealt with on a theoretical and practical level. The theoretical level provides an overview of the folk food development in the given region, particularly from the 19th century to the half of the 20th century. It centres on staple food, …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2012
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/w8u3h/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 18. 6. 2012
- Vedoucí: Mgr. Lenka Mrázová
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakultaMasarykova univerzita
Filozofická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Historické vědy / Muzeologie
Práce na příbuzné téma
-
Znormalizované muzeum. Ideologie v dokumentaci a prezentaci muzea v Písku
Zdeněk DUDA -
Muzea v přírodě v České republice. Stratifikace, mapa.
Lucie Stankeová -
Klokočí v muzejních sbírkách a jeho prezentace návštěvníkům Muzea v přírodě Vysočina
Soňa Pelclová -
Proměny folklorismu ve vývoji Valašského muzea v přírodě v Rožnově pod Radhoštěm 1925 - 2006
Veronika Růžičková -
Zhodnocení zvolené destinace na trhu cestovního ruchu v České republice
Olena Kolomiitseva -
Středomořská strava z pohledu nutriční terapie
Anna Manolopoulou -
Bezlepková strava
Vladislava Solodkaia -
Rastlinná strava ako trend v stravovaní
Mariana Rožňaiová