Kateřina Jurčová

Bakalářská práce

Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín

Determination of Anthocyanins and Phenolic Compounds in Different Varieties of Red Wines
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá stanovením anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín, která byla vypěstována na území České republiky. V práci bylo provedeno také stanovení barevnosti vybraných vzorků červeného vína, kdy nejvyšší hodnotu koncentrace polyfenolů jako taninu měl vzorek Cabernet Sauvignon. Pro jednotlivá stanovení bylo využito spektrofotometrické analýzy a trichromatické …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with the determination of anthocyanins and phenolic compounds in different varieties of red wines produced on the territory of the Czech Republic. The work was also carried out the determination of the color selected samples of red wine. The highest concentration of polyphenols such as tannin had a sample of Cabernet Sauvignon. For individual determinations was used spectrophotometric …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016

Obhajoba závěrečné práce

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Jurčová, Kateřina. Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin