Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín – Kateřina Jurčová
Kateřina Jurčová
Bakalářská práce
Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín
Determination of Anthocyanins and Phenolic Compounds in Different Varieties of Red Wines
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá stanovením anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín, která byla vypěstována na území České republiky. V práci bylo provedeno také stanovení barevnosti vybraných vzorků červeného vína, kdy nejvyšší hodnotu koncentrace polyfenolů jako taninu měl vzorek Cabernet Sauvignon. Pro jednotlivá stanovení bylo využito spektrofotometrické analýzy a trichromatické …víceAbstract:
The bachelor thesis deals with the determination of anthocyanins and phenolic compounds in different varieties of red wines produced on the territory of the Czech Republic. The work was also carried out the determination of the color selected samples of red wine. The highest concentration of polyphenols such as tannin had a sample of Cabernet Sauvignon. For individual determinations was used spectrophotometric …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2016
Zveřejnit od: 4. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Jurčová, Kateřina. Stanovení anthokyaninů a fenolických sloučenin v různých odrůdách červených vín. Zlín, 2016. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 4.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 4. 5. 2016 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin