Dosažitelný stupeň prokvašení ve vztahu k ječmeni – Emílie Zárubová
Emílie Zárubová
Bachelor's thesis
Dosažitelný stupeň prokvašení ve vztahu k ječmeni
Achievable degree of fermentation in relation to barley
Abstract:
V bakalářské práci na téma „Dosažitelný stupeň prokvašení ve vztahu k ječmeni“ byly zpracovány informace vztahující se k dosažitelnému stupni prokvašení u piva. Na začátku práce jsou uvedeny informace o ječmeni jarním, jeho historii, anatomické stavbě či chemickém složení zrna. Dále jsou popsány požadavky na odrůdy sladovnického ječmene a je charakterizováno několik důležitých odrůd. Velmi důležitou …moreAbstract:
In my bachelor thesis on “Achievable degree of fermentation in relation to barley” I am dealing with chapters related to achievable degree of beer fermentation. At the beginning of the work, there are information about spring barley, its history, anatomical structure and chemical composition of the grain. Hereafter, the requirements for malting barley varieties are described and several important …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
- Reader: Jitka Vosáhlová, externi
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.